Yacinta Feringa

De zorgeloze pony-jaren met mijn shetlander Daan en fjord Robin, verdwenen bij de aanschaf van mijn eerste paard, Mister Moon. Opeens leek al mijn liefde, zorg en aandacht niet meer genoeg….en werd ik geconfronteerd met bokken, stijgeren, rugpijn, zadeldwang….etc.
WAT NU……!!?? Vele mensen gaven mij adviezen zoals: “Hij neemt een loopje met je, je moet hem laten zien wie de baas is.” Maar overtuigd van de goedheid van het paard en ook dat van Mister Moon begon ik mijn zoektocht door paardenland. Vele boeken las ik, diverse cursussen en opleidingen volgde ik en talloze uren bracht ik door met de paarden.

Door al deze kennis en ervaring leerde ik een breed scala aan mogelijkheden ontwikkelen. Mijn doel is om hiermee zoveel mogelijk paarden en ruiters te kunnen helpen en begeleiden.

Ook hierin blijf ik mij steeds verder ontwikkelen en ben ik altijd op zoek naar nog fijnere en subtielere manieren van communiceren en trainen. Want elke keer kan het mij weer verbazen, als ik ervaar, op wat voor subtiele en zachte manier het mogelijk is om met paarden te werken…, maar hiervoor is gevoel, geduld en een goede timing nodig!!